PdaNet+

PdaNet+ 4.17

Internetten via je Android-telefoon

Met PdaNet maak je van je Android-telefoon een router, ofwel apparaat dat twee computernetwerken met elkaar verbindt. Om de gratis software te gebruiken moet je toestel zijn verbonden met je pc via de USB-kabel. Deze manier van internetten via je mobiel heet tethering, een kunstje dat PdaNet goed beheerst. Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Gemakkelijke installatie
  • 'Tether' zonder root (Android-kraak)

TEGEN

  • Geen
Meer

Essentieel
10

Met PdaNet maak je van je Android-telefoon een router, ofwel apparaat dat twee computernetwerken met elkaar verbindt. Om de gratis software te gebruiken moet je toestel zijn verbonden met je pc via de USB-kabel. Deze manier van internetten via je mobiel heet tethering, een kunstje dat PdaNet goed beheerst.

Internet van je mobiel gebruiken op je laptop op pc is mogelijk op een aantal manieren. Heb je je Android toestel 'gekraakt' (een kleine maar saaie operatie) dan zijn er programma's beschikbaar waarmee je via Wi-Fi of Bluetooth het klusje klaart. Kraken hoeft echter niet (en biedt weinig nieuwe mogelijkheden), sluit gewoon je kabel aan en installeer PdaNet. De gratis variant van deze software werkt met alle HTTP-pagina's maar niet met SHHTP (beveiligde webpagina's).

Wanneer de functionaliteit van mobiele apparaten samensmelt met die van vaste computers breekt paniek uit. Zo ook bij het onderwerp 'tethering', ofwel het gebruik van mobiel internet voor je vaste pc. Telefoonproviders verkopen té graag twee aparte abonnementen (vast internet en mobiel internet) om de twee te laten samenvoegen tot één. Gelukkig kan het wél en PdaNet is het bewijs. Deze software installeer je zowel op pc als op je telefoon, waarna je met het internet verbindt via je telefoon.

Internetten via je mobiele telefoon, wie wil dat nu niet? Heb je een snelle en/of onbeperkte 3G-verbinding op je Android-telefoon dan deel je via PdaNet met je pc. Dankzij PdaNet kies je voortaan welk type verbinding je gebruikt om te internetten. Twee abonnementen in huis hebben is peperduur en bovendien vanaf nu overbodig. Om PdaNet vanaf Windows of Mac te gebruiken, heb je een server nodig, kijk hiervoor onder Extra's bij deze recensie.

Meeste download Chat & Instant Messaging voor Android

Meer
PdaNet+

Download

PdaNet+ 4.17